Revista Arts num. 27

Descarregar PDF (2,2 Mb)

índex:

3 / EDITORIAL

4 / ENTREVISTA
Miquel Roig Nadal
Albert Velasco i Francesc Gabarrell
Entrevista a l’autor del llibre Els renoms de Lleida, un dels grans col·leccionistes d’imatges, noms, indrets i referènciesa l’anecdotari local que encara conserva la nostra ciutat.

13 / editorial
EXCÈNTRICS

14 / EXCÈNTRICS
Centrífugs
Matías López
Una nova i peculiar dissecció filosòfica al voltant del concepte d’excèntric pel carismàtic professor de Filologia Llatina de la Universitat de Lleida.

17 / EXCÈNTRICS
Ser “diferent” és un problema?
Joan Yeguas
La diferència com a element aglutinador d’una variada fauna humana que aquest article ens descobreix i posa en evidència.

21 / EXCÈNTRICS
Macedònia històrica de lleidatans políticament incorrectes
Quintí Casals
Un profund i acurat repàs d’alguns dels personatges més peculiars de la nostra història recent de la mà d’un dels grans especialistes en història moderna de Lleida.

28 / EXCÈNTRICS
Carrinclons: exentricitat a la lleidatana?
Joan Talarn
Més enllà dels tòpics de sempre, una interessantíssima i nova aportació al concepte de carrincló, vinculada als trets genuïns que constitueixen el caràcter lleidatà.

33 / DIVERSÀRIUM
Elisenda Santa Creu i el tresor de la joia
Ramon Rubinat
Un viatge adjectivat per l’univers creatiu d’una de les dissenyadores de joies més innovadores i interessants que actualment treballen a la ciutat de Lleida.

35 / DIVERSÀRIUM
Conversa amb Hèctor López Bofill: poeta, sobiranista, Imparable
Joan Talarn
Des de la poesia fins a la independència de la mà del poeta i professor de Dret Constitucional de la Universitat Pompeu Fabra.

39 / DIVERSÀRIUM
Una passejada per la cambra del tresor. Obres medievals al Saló Antiquaris 2007 de Barcelona
Albert Velasco
Una interessant trobada amb l’escriptora i periodista que deixa al descobert una de les personalitats comunicadores més “brutals” del nostre país.

43 / DIVERSÀRIUM
Edith Schaar i les trepitjades de l’oca
Jaume Salla
Rere les passes de l’artista Edith Schaar, alumna d’alguns dels grans mestres de la pintura expressionista i abstracta i que, des de fa prop de 15 anys, viu i treballa al castell de la Floresta.

46 / COSES QUE HE LLEGIT
Madame Bovary, de Gustave Flaubert
Pep Coll
El gran clàssic de la literatura universal vist des de la perspectiva d’un dels “clàssics” de la literatura lleidatana. Madame Bovaryés la novel·la que més vegades s’ha rellegit Pep Coll: solvència contrastada.

48 / PORTFOLIO
Noemí León
Fidel León

54 / MEMÒRIA D’ACTIVITATS
25è aniversari
Coral L’Estel (1982-2007)

 

Tornar enrera «