Revista Arts num. 26

Descarregar PDF (1,5 Mb)

índex:

3 / EDITORIAL

4 / ENTREVISTA
Xavier Baró
Àlex Oró
El periodista Àlex Oró entrevista al músic Xavier Baró, ex dels Tago Mago, Primavera Negra,Tormentos i,actualment, una de les grans personalitats musicals de les nostres contrades.

13 / editorial
LLEIDA EN CLAU DE ROCK

14 / LLEIDA EN CLAU DE ROCK
Unas copas, unos amigos y un poquito de rock’n’roll
Andrés Rockdríguez
Acurat i personal repàs a l’actualitat musical lleidatana, a través dels seus principals protagonistes.

18 / LLEIDA EN CLAU DE ROCK
Festivals de música a Lleida
Xavi Roma
Un ampli i exhaustiu anàlisi dels festivals de música que es fan a la nostra ciutat, de la mà del músic, programador i tècnic de l’Institut Municipal d’Acció Cultural de Lleida.

23 / LLEIDA EN CLAU DE ROCK
Passat i present de la música enregistrada a Lleida. Discogràfiques: grans i petits projectes
Javier de Castro
Els orígens i l’actualitat dels responsables de l’edició de bona part del material musical que s’edita des de les Terres de Ponent posats al descobert.

28 / LLEIDA EN CLAU DE ROCK
Els bucs musicals de la Bordeta
Joan Talarn i Ramon Rubinat
Una crònica potent del dia a dia d’alguns dels grups que actualment s’allotgen als Bucs del barri de la Bordeta, uns interessantíssima iniciativa que facilita un punt de trobada i assaig per a les noves propostes musicals de la ciutat.

33 / DIVERSÀRIUM
Art sacre: un litigi molt útil per als polítics aragonesos
Eugeni Casanova
La visió que, sobre el conflicte del Museu Diocesà, té la classe política de l’Arargó i les seves ramificacions cap a determinats sectors de la societat aragonesa, moguts per interessos partidistes que res tenen a veure amb la concepció patrimonial i la unitat de les col·leccions.

37 / DIVERSÀRIUM
El conjunt monumental del turó de la Seu Vella de Lleida, patrimoni mundial… Quan?
Joan - Ramon González Pérez
El president de l’Associació d’Amics de la seu Vella ens presenta una personal i documentada valoració sobre la necessitat d’incloure aquest monument, símbol ineludible de la nostra ciutat, a la llista d’obres arquitectòniques patrimoni de la humanitat. Raons no n’hi falten.

42 / DIVERSÀRIUM
Conversa amb Empar Moliner
Ramon Rubinat
Una interessant trobada amb l’escriptora i periodista que deixa al descobert una de les personalitats comunicadores més “brutals” del nostre país.

44 / DIVERSÀRIUM
La Guerra Civil i el seu fons patrimonial a les comarques de Lleida, una assignatura pendent
Xavier Reñé i Escué
Un article de recuperació de la memòria històrica, en el 70è aniversari de l’esclat de la Guerra Incivil, a través del patrimoni que a les comarques de Lleida deixà el conflicte bèl·lic, autèntic monument a la memòria del que varem ser i del que, malgrat tot, encara som.

48 / DIVERSÀRIUM
Capital de la Cultura Catalana, Lleida 2007
Xavier Tudela
Un petit repàs a les motivacions i les oportunitats que han fet de Lleida la Capital de la Cultura Catalana per a l’any 2007.

50 / COSES QUE HE LLEGIT
Michel Houellebecq: La possibilitat d’una illa
Carme Casanovas
L’escriptora lleidatana ha triat per a l’ocasió la darrera obra de Michelle Houellebecq, un dels abanderats de la nova literatura francesa, sempre polèmic i provocador, des del costat fosc, una nova forma d’entendre la literatura contemporània de qualitat.

52 / PORTFOLIO
Joan Vicent Cantó
Enric Boluda

54 / MEMÒRIA D’ACTIVITATS

 

Tornar enrera «