Revista Arts num. 25

Descarregar PDF

índex:

3 / EDITORIAL

4 / ENTREVISTA
Santiago Eraso
Montse Romaní entrevista al director d’Arteleku (Donosti) un dels centres de producció i creació artística més veterans de tot l’Estat espanyol, i autèntic punt de referència alhora de parlar de gestió i innovació.

9 / CASA DELS ARTISTES
editorial

10 / CASA DELS ARTISTES
Centres de creació/centres de producció. Catalunya, laboratori emergent
Anna Urdàniz
Una breu radiografia sobre l’estat de la qüestió dels centres de creació i producció artística implantats arreu de Catalunya, que posa en evidència la seva proliferació en els darrers anys en ciutats de tipus mitjà com ara Lleida.

14 / CASA DELS ARTISTES
Des de l’IMAC
Lluís Sanmartín
La visió oficial, el projecte del Centre d’Artistes i Artesans de Lleida, des de la perspectiva del director de l’Institut Municipal d’Acció Cultural de Lleida.

17 / CASA DELS ARTISTES
Quadern de Bitàcola
Joan Talarn
Col·lectiu Casa dels Artistes
La gent de la Casa dels Artistes ens presenten el diari de navegació del que ha estat la seva singladura dins l’espai.
El mitjà: una vella màquina d’escriure. El resultat: un al·lucinant recull de frases escrites a cop d’impuls.

22 / CASA DELS ARTISTES
Els artistes de la casa
Ramon Rubinat
Qui és qui a la Casa dels Artistes? Que s’amaga darrera les portes dels seus tallers? Les diferents personalitats creatives descobertes de la ma d’un dels nostres escriptors més incisius, Ramon Rubinat, i per la càmera del fotògraf Oriol Rosell.

30 / DIVERSÀRIUM
Sobre l’art del fricandó i la cultura del mal gust
Joan Talarn
Un brillant anàlisi de la cultura brossa o porqueria, del kitsch, del freak... de totes i cadascuna de les diferents denominacions amb què ens referim a singulars aspectes de la nostra cultura quotidiana que arrosseguen una important munió de seguidors.

35 / DIVERSÀRIUM
El Llapis Lluitador: revolució passional a Lleida
Òscar Navasa
Hi havia una vegada un moviment revolucionari que, durant la segona meitat dels anys 90 i principis del 2000, va dur a terme, a la nostra ciutat, tot un seguit d’accions destinades a remoure consciències i eliminar tòpics establerts. Aquesta és la seva història.

39 / DIVERSÀRIUM
Carles Porta: un món imaginari en què perdre’s
Carme Molet
L’educadora Carme Molet entrevista el dissenyador, dibuixant i il·lustrador Carles Porta, en una conversa que ens descobreix l’increïble món imaginari que sempre ha caracteritzat l’obra d’aquest artista lleidatà.

46 / DIVERSÀRIUM
Guillem Viladot. Pòsters poemes. De la poesia visual entesa com una pràctica preconceptual
Josep Miquel Garcia
Una valoració de la sèrie Pòsters poemes de Guillem Viladot, vinculada a l’any de la seva creació, 1969, i enfocada com un preludi de l’art conceptual a Catalunya o l’Estat Espanyol.

50 / COSES QUE HE LLEGIT
Amélie Nothomb: la dona, l’escriptora, la provocadora
Maria Pons
L’autora, entre d’altres, de Els perills de ser dona (1994) i Fruits prohibits (2002) ens parla del treball de l’escriptora belga Amélie Nothomb, una de les grans provocadores de la literatura europea actual, i autèntic fenomen de vendes.

52 / PORTFOLIO
Marc Garrofé

55 / MEMÒRIA D’ACTIVITATS

 

Tornar enrera «