Revista Arts num. 20

Descarregar PDF (916k)

índex:

3 EDITORIAL

4 - ENTREVISTA
Marcel·lí Antúnez
Entrevista amb un dels creadors més impactants del panorama artístic actual. Més enllà del teatre i de la performance, aquest antic membre de la Fura dels Baus (a mig camí entre l'actor i el cyborg) ens parla dels seus darrers projectes i de la seva particular visió del teatre contemporani.

13 - @rt
Art electrònic i art a la xarxa

14 - @rt
A la recerca de l'art electrònic: el despertar de la societat de l'espectacle?
Eugenio Tisselli
L'art segueix mantenint el seu lloc, però ara ha canviat, s'ha transformat i, afortunadament, resulta cada cop més difícil de reconèixer. Aquesta és una visió molt determinada d'aquest canvi que posa al descobert els interessants interrogants que comporta.

18 - @rt
Ciberespai, netcultura i net art
Claudia Giannetti
Un petit però necessari repàs a l'entorn del concepte de netcultura i els antecedents propis del tema.A causa del curt espai de temps en què ens movem, passat i present es barregen i acaben esdevenint futur. Serà el primer cop, però no l'últim, que sentirem a parlar de Z.

21 - @rt
Literatures a la xarxa

Joan Elies Adell
Una mirada crítica que analitza, d'una banda, les pràctiques literàries que utilitzen les tecnologies digitals com a mitjà essencial de creació i, de l'altra, posa de manifest la necessitat de teoritzar sobre el que denomina "textualitats electròniques".

26 - @rt
Net.art i música bruta

Sergi Jordà


El concepte (net) aplicat a la creació musical des del punt de vista d'un músic, físic i programador. La net.music es produeix, reprodueix i sona com altres tipus de música. La diferència essencial rau en la seva forma de transmissió i comunicació.

30 - @rt
Z Conversa amb Antoni Abad

Albert Velasco i Francesc Gabarrell
A partir d'una trobada a l'estudi de Barcelona, se'ns ofereix la possibilitat d'endinsar-nos en les particularitats de Z, el darrer treball d'Antoni Abad. Parlant de projectes l'actualitat es barreja amb el futur, en una visió molt particular que ens durà fins a la ciutat de São Paulo.

37 - DIVERSÀRIUM
Un itinerari particular de creació

fotogràfica a Lleida (a propòsit de dMOSTRA)
Francesc Gabarrell
En aquest article se'ns proposa una passejada comentada per un dels projectes fotogràfics més interessant dels darrers anys a la nostra ciutat: l'itinerari de dMOSTRA.
Un projecte expositiu que va recollir simultàniament en diferents espais el treball de vint fotògrafs de Lleida.

41 - DIVERSARIUM
La Seu Vella compleix vuit segles

Joan Ramon González Pérez
Amb aquest escrit ens afegim a la celebració del 800 aniversari de la Seu Vella. L'autor fa un breu recorregut cronològic i arquitectònic i ens presenta les activitats més destacades que s'han preparat per a l'ocasió, sobretot l'exposició Seu Vella. L'esplendor retrobada.

46 - DIVERSARIUM
El Museu de la Ciutat, un equipament per a la comprensió de la història de Lleida

Ana Loriente
Sens dubte, Lleida necessita una infraestructura que unifiqui i divulgui el coneixement i l'evolució històrica de la ciutat i que potenciï l'articulació dels diferents elements patrimonials recuperats. Aquesta ha de ser la missió del Museu de la Ciutat, la construcció del qual es preveu, no sense polèmica, al Baluard del Rei.

50 - DIVERSARIUM
Orgull gitano. Propostes de recuperació del patrimoni cultural gitano

Ernest Alcoba, Iolanda Tortajada i Julio Vargas
El patrimoni gitano també forma part del nostre patrimoni cultural i tots hi hem d'estar interessats. És en aquest sentit que actualment s'estan desenvolupant, conjuntament a través del Centre d'Estudis Gitano i del Centre de Recerca Social i Educativa de la UB, un seguit de projectes de recerca per assegurar-ne la conservació i el coneixement.

53 - COSES QUE HE LLEGIT
Solitud: deliciós deliri monstruós
Dolors Miquel
Francesc Català
L'autora ens apropa, d'una manera apassionada, una de les novel·les més importants de la literatura catalana. Fa un repàs de com la crítica s'ha posicionat davant d'aquesta obra, denigrada per uns i exaltada per altres, i ens proposa un assaig d'explicació d'aquestes reaccions dissemblants.

56 - PORTFOLIO
Oriol Rosell

58 - NOU DISSENY DE LA REVISTA ARTS

60 - MEMÒRIA D'ACTIVITATS DEL CERCLE

 

Tornar enrera «